خواص نارگیل

نارگیل در حدود سه هزار سال پیش در جنوب آسیا کشت می‌شد. در حال حاضر درخت نارگیل در تمام مناطق استوایی وجود دارد.

مردم اقیانوس آرام، نارگیل را به عنوان یک غذای اصلی مصرف می‌کنند و از تممام قسمت‌های این درخت استفاده می‌برند. ضرب‌المثلی در این مناطق وجود دارد که می‌گوید:« هرکس درخت نارگیل می‌کارد، برای خود و بچه‌هایش ، لباس، ظرف، نوشابه، غذا و خانه درست می‌کند».

نارگیل معمولاً از هندوراس، پاناما و جمهوری دومینیکن به کانادا وارد می‌شود. میزان محصول نارگیل در فلوریدا بسیار کم است که تنها به مصرف داخلی می‌رسد.

نارگیل درختی است که به طور قایم بالا می‌رود. ارتفاع آن به سی متر و قطر تنۀ آن به یک متر می‌رسد. برگ‌های آن بزرگ و دراز به طول چهار تا پنج متر و مرکب از چند برگچه‌ی باریک و دراز است. طول برگچه‌ها حدود یک متر می‌باشد. رنگ برگ‌ها سبز روشن است.

میوه‌ی نارگیل، مانند خوشه، شامل چندین نارگیل با اندازه‌های مختلف است. میوه‌ی نارگیل کروی شکل است که قسمت خارجی آن ضخیم، سفت و متشکل از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت می‌باشد. در قاعده‌ی نارگیل سه سوراخ دیده می‌شود که چشم‌های نارگیل نامیده می‌شوند. برای استفاده ازمایع داخل نارگیل که شیر نارگیل نامیده می‌شود، این سوراخ‌ها را باید با جسم نوک‌تیزی باز کرد و مایع درون آن را بیرون آورد. سپس با چکش آن را بشکنید و از گوشت داخل آن استفاده کنید. البته می‌توانید بعد از بیرون کشیدن شیر، نارگیل را در داخل فروشنده درجه حرارت سیصد و پنجاه درجه فارنهایت به مدت نیم ساعت قرار دهید تا نارگیل خود به خود بشکند.

درخت ناریگل در هر سال حدود پنجاه عدد نارگیل می‌دهد. نارگیل هنگامی که نارس است، مقدار بیشتری شیر دارد، ولی به تدریج که میوه می‌رسد، مقدار شیر آن کمتر می‌شود.

برای خرید نارگیل، همیشه میوه‌ای را انتخاب کنید که سنگین باشد، ضمناً آن را تکان دهید تا صدای شیر داخل آن را بشنوید، زیرا اگر بدون شیر باشد، حتماً کهنه است و یا این که شیرش بیورن آمده، هوا کشیده و خراب شده است.

ترکیبات شیمیایی نارگیل

گوشت نارگیل دارای آنزیم‌های مختلفی، مانند انورتین، اکسیداز و کاتالاز می‌باشد. در شیر نارگیل اسیدهای آمینه‌ی مختلفی، مانند هیستیدین، آرژینین، لیزین، تایروزین، تریپتوفان، پرولین، لوسین و آلانین موجود است.

حدود شصت درصد از گوشت نارگیل، روغن است. روغن نارگیل دارای اسیدهای چرب، مانند اسید لاریک، اسید میریستیک و چند اسید چرب دیگر می‌باشد.

همان‌طور که گفته شد، به مایعی که داخل نارگیل وجود دارد، شیر نارگیل گفته می‌شود، ولی باید اضافه کرد که با له کردن و چرخ کردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری به دست می‌آید که به آن نیز شیر نارگیل می‌گویند و در اکثر موارد، منظور از شیر نارگیل، این شیر است که از گوشت سفید نارگیل گرفته می‌شود. شیر نارگیل یک غذای کامل است که می‌توان آن را با شیر مادر مقایسه نمود.

خواص طبی

گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و شیرنارگیل کمی گرم و مرطوب است.
اگر بر ساقه‌ی درخت نارگیل شکاف داده شود، مایعی با طعم شیرین و مطبوع از آن خارج می‌شود. در بعضی از کشورها با تخمیر این مایع، شراب، الکل و سرکه درست می‌کنند.

    نارگیل به دلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی، چاق کننده است.
    حرارت داخلی بدن را افزایش می‌دهد.
    برای خوش‌بو کردن دهان مفید است.
    مواد بلغمی سرد و سوایی را از بدن خارج می‌سازد.
    ضعف کبد را درمان می‌کند.
    برای برطرف کردن بواسیر مفید است.
    اگر کلیه‌ی شما سرماخورده و کمردرد دارید، از نارگیل استفاده کنید تا درد را از بین ببرد.
    ادرار را زیاد می‌کند.
    زخم‌های داخل بدن را مداوا می کند.
    زخم‌های داخل بدن را مداوا می کند.
    در مردان مقدار اسپرم را افزایش می دهد.
    اگر نارگیل را با شکر بخورید خون‌ساز است.
    کرم معده و روده، مخصوصاً کرم کدو را از بین می‌برد.
    برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است.
    برای سفیدی و جلای دندادن ها، خاکستر پوست نارگیل را به دندان ها بمالید.
    پوست ریشه‌ی درخت نارگیل، قابض است، بنابراین از آن برای رفع خونریزی و بندآمدن استفاده می‌شود.
    ریشه‌ی درخت نارگیل، ضد تب و ادرارآور است.
    ریشه‌ی درخت نارگیل برای ناراحتی‌های کبدی مانند یرقان مفید است.
    دم‌ کرده‌ی ریشه‌ی درخت نارگیل برای معالجه‌ی اسهال خونی مفید است.
    برای دفع سنگ کلیه، شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط کنید و بنوشید.

خواص شیر نارگیل

    شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است.
    برای رفع اسهال خونی مفید است.
    برای برطرف کردن آب آوردگی بدن، از شیر نارگیل استفاده کنید.
    شیر نارگیل ضد سم است.
    برای پایین اوردن تب مفید است.
    ذغال پوست نارگیل، جذب کننده ی گازهای سمی است و به همین دلیل، در جنگ جهانی اول در ماسک‌های ضد گاز به کار می رفت.
    برای معالجه‌ی بیماری‌های پوستی مفید است.

خواص روغن گوشت نارگیل

روغن نارگیل از تقطیر گوشت سفید نارگیل به دست می‌آید.
    برای معالجه‌ی بیماریهای پوستی به کار می‌رود.
    حافظه و هوش را تقویت می‌کند.
    درد مثانه را رفع می‌کند.
    برای از بین بردن گاز معده به کار می رود.
    کرم کدو و کرم‌های دیگر روده را دفع می‌کند.
    در درمان کمردرد مؤثر است.
    درمان کننده‌ی بواسیر است.
    محرک نیروی جنسی است.

مضرات نارگیل

نارگیل دیر هضم است و در بدن خلطتولید می‌کن، بنابراین بهتر است با شکر خورده شود.
چون نارگیل گرم است، ممکن است در گرم مزاجان اشکالاتی تولید کند، ز این نظر این گونه افراد افراد باید آن را با میوه‌های ترش، لیمو و یا هندوانه بخورند.
خوردن نارگیل برای سردمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و عارضه‌ای نخواهد داشت.

منبع : پزشک سنتی



« (خبری قبلی)
(خبری بعدی) »



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.