خواص هل

هل گیاهی است که در مناطق حاره می‌روید. وطن آن هندوستان است و حدود هشتاد درصد مصرف هل دنیا از هندوستان تأمین می‌شود.

این گیاه پایا و علفی است و از ریزوم آن ساقه‌های هوایی مانند برگ به هم پیچیده، گاهی تا ارتفاع چهار متر خارج می‌شود.

یک یا دو ساقه‌ی گل دهنده از قاعده‌ی ساقه‌های هوایی خارج می‌گردد که دارای گل‌های کوچک به رنگ سفید یا سبز روشن می‌باشد.

میوه‌های بیضی شکل، مانند قلب و به رنگ زر یا سبز روشن به طول یک تا دو سانتی‌متر است. دانه‌های معطر و مطبوعی به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز در آن وجود دارد که به عنوان ادویه و برای خوشبو کردن مشروبات و غذاها مصرف می‌شود.

ترکیبات شیمیایی

هل دارای اسانس فرّار و معطری در حدود چهار درصد می‌باشد. ضمناً این گیاه دارای مواد رزینی و چربی نیز هست.

صور دارویی

دم کرده: مقدار سی‌ گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ده دقیقه دم بکشد، سپس آن را صاف کنید و بنوشید. همچنین هل را می‌توان به چای یا دیگر مشروبات اضافه کرد.

خواص طبی

هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.

§     از آن جایی که هل به شکل قلب است، تقویت‌کننده‌ی قلب می‌باشد.

§     بادشکن است و گاز معده و روده را خارج می‌سازد.

§     تقویت‌کننده‌ی بدن است.

§     ادرار آور است.

§     قاعده‌آور است.

§     تقویت کنندۀ سیستم هضم است.

§     باعث هضم غذا می‌شود.

§     زخم‌های دهان را برطرف می‌کند. بدین منظور دم‌کرده‌ی هل را در دهان مزه‌مزه کنید.

§     خوش‌بو کننده‌ی دهان است.

§     برای تشکین گوش درد ، گرد هل را در گوش بریزید.

§     برای برطرف کردن دل به هم‌خوردگی و تهوع، از دم‌کرده‌ی هل استفاده کنید.

§     اشتها آور است.

§     تب را پایین می‌آورد.

§     درمان‌کننده‌ی سرماخوردگی است.

§     برای تسکین درد رماتیسم مفید است.

§     ترشی معده را برطرف می‌کند.

§     ضد مسمویت است.

§     برای رفع بیماری‌های چشم مفید است.

مضرات هل

مصرف زیاد هل برای روده‌ها مضر است. برای رفع این اشکال باید آن را با کتیرا خورد.

منبع : پزشک سنتی



« (خبری قبلی)
(خبری بعدی) »



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.