خواص کدو

کدو گیاهی است یک ساله و خزنده که برگ‌های آن به شکل قلب و پهن و پوشیده از کرک ریز می‌باشد. گل‌های آن زرد رنگ است و گل نر و گل ماده‌ی آن روی یک پایه قرار دارند. ریشه‌ی آن باریک، بلند و کمی شیرین و خوردن جوشانده‌ی آن سکرآور است. کدو انواع مختلفی دارد، مانند کدوی حلوایی، کدوی تنبل یا کدوی زرد، کدوی خورشی یا کدوی سبز.

نوعی از کدوی حلوایی در کانادا و آمریکا و بعضی نقاط دنیا می‌روید که بسیار بزرگ می‌شود و گاهی وزن آن تا شصت کیلوگرم نیز می‌رسد. در آمریکا و کانادا این کدوها را برای شب هالووین به کار می‌برند و با آن مربا و کیک درست می‌کنند.

در یک صد گرم کدو مواد زیر را می‌توان یافت:

خواص کدو

کدو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر یعنی خنک کننده و مرطوب کننده است و از لحاظ شیمیایی بدن را قلیایی می‌کند. کدو هم مانند بادمجان چون دارای کالری کمی است، بنابراین بهترین غذا برای کسانی است که می‌خواهند وزن کم کنند.

o      تخم کدوی خام کرم روده را دفع می‌کند و چون سمی نیست، اطفال نیز می‌توانند از آن استفاده کنند. برای این منظور باید مقدار پنجاه گرم تخم کدو (برای اطفال نصف این مقدار) را پودر و با عسل مخلوط و مصرف کنید. بعد از چهار ساعت باید یک مسهل مانند روغن کوچک بخورید تا کرم‌ها را دفع کند.

دستور دیگر استفاده از تخم کدو برای از بین بردن کرم روده، بدین صورت است که سه قاشق سوپ خوری تخم کدو را در آب به مدت سه ساعت خیس کنید، سپس یک پیاز کوچک را له کنید و به آن اضافه نمایید و بعد نصف لیوان شیر سویا و یک قاشق عسل روی آن بریزید و این مخلوط را سه بار در روز و به مدت سه روز مصرف کنید تا کرم‌ها دفع شوند.

o      کدو ملین و مدر است و یبوست و سوء هاضمه را رفع می‌کند.

o       خوردن کدو رگ‌های بدن را تمیز باز می‌کند و برای یرقان بسیار مفید است.

o       به اشخاصی که تب دارند، کدو می‌دهند. کدو تب را پایین می‌آورد.

o      کدو برای اشخاص گرم مزاج و صفراوی غذای خوبی است.

o      کدو خون ساز است و برای استفاده از این خاصیت کدو، باید آن را همراه با آب غوره و یا سرکه در روغن زیتون پخت و مصرف نمود.

o      برای تسکین سردرد، می‌توانید سر خود را با آب کدو بشویید و یا چند قطره آب کدو در بینی بچکانید.

o      برای رفع دندان درد، آب کدو را قرقره کنید.

o       برای درمان گوش درد، چند قطره آب کدو در گوش بچکانید.

o      برای درد سینه و سرفه، کدو را با اسفناج، جو و کمی روغن بادام در آب بپزید و مصرف کنید.

o      کدوی پخته با سرکه سرد است و برای درمان بیماری‌هایی که از گرما نشأت می‌گیرد، مفید است.

o      برای برطرف کردن التهاب معده، کبد و کلیه، کدوی پخته را روی این اعضا بگذارید.

o      پوست کدو را خشک کنید. خوردن آن درمان بواسیر، خونریزی معده و روده است.

o      تخم کدو باعث چاقی می‌شود و اشخاص چاق نباید در خوردن آن افراط کنند.

o      تخم کدو درمان کننده‌ی سرفه و برطرف کننده‌ی اخلاط خون است.

o      برای زخم روده‌ها و مثانه و سوزش مجرای ادرار، تخم کدو مصرف کنید.

o      روغن تخم کدو برای رفع تب و دل پیچه مفید است.

o      کدو و تخم کدو هر دو برای پیشگیری از سرطان مفید هستند.

o      کدو دارای مقدار زیادی ماده‌ی ضد سرطان و آنتی اکسیدان به نام کاروتنوئید می‌باشد که بر ضد اکسید کننده‌ها می‌جنگد و نمی‌گذارد سلول‌ها پیر شوند.

o      تخم کدو علاج کننده‌ی سرطان پروستات و برطرف کننده‌ی ورم پروستات می‌باشد. در مردان معمولاً بعد از چهل سال غده‌ی پروستات شروع به بزرگ شدن می‌کند و بنابراین این اشخاص باید چند روز در هفته کدوی حلوایی یا تخم کدو بخورند (البته تخم کدوی خام و بو نداده، زیرا تخم کدو در اثر حرارت بیشتر مواد خود را از دست می‌دهد.)

o      کدو و تخم کدو در پیشگیری از سرطان ریه بسیار مؤثر است و اشخاص سیگاری و حتی آن‌هایی که با این اشخاص زندگی می‌کنند، برای این که بیمار نشوند، باید از کدو استفاده کنند.

o      همان طور که گفته شد، کدو سرد است و خوردن کدو در مناطق حاره و گرمسیر بسیار مفید است و بدن را سالم نگه می‌دارد.

o      کدو برای کسانی که طبع سرد دارند و یا در مناطق سردسیر زندگی می‌کنند، خوب نیست، زیرا ایجاد نفخ، سنگینی و درد معده می‌کند. بنابراین اگر این گونه اشخاص بخواهند کدو بخورند، حتماً باید آن را با ادویه‌های گرم مانند خردل، سیر، فلفل یا نعناع بخورند.

منبع: پزشک سنتی



« (خبری قبلی)
(خبری بعدی) »



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.