خواص گردو

گردو درختی است زیبا و سایه افکن که به عنوان درخت زینتی نیز به کار می‌رود. این درخت در مناطق معتدل دنیا رشد و پرورش می‌یابد.

گل‌های نر و ماده روی یک پایه قرار دارند. سنبله‌ی گل‌های نر به صورت آویخته است ولی گل‌های ماده‌ی آن به صورت قایم روی شاخه قرار دارند.

میوه‌ی گردو، گرد و در درون آن مغز گردو در فواصل پرده‌های نازکی قرار گرفته است. قشری که روی مغز گردو است، سبز رنگ و کمی گوشتی می‌باشد.

درخت گردو و هنگامی که بیست ساله می‌شود شروع به میوه دادن می‌کند و بیشترین باروری خود را در سنین پنجاه سالگی دارد.

از تمام قسمت‌های درخت گردو استفاده‌ی طبی به عمل می‌آید.

ترکیبات شیمیایی

مغز گردو دارای چند اسید آلی، مقدار کمی اسانس، اگزالات آهنک و ویتامین‌های A ، B ، C و E می‌باشد. همچنین مغز گردو مقدار کمی (در حدود دوازده درصد) ارسنیک نیز دارد.

برگ درخت گردو دارای سه درصد اینوژیت، اسید الاژیک، اسید گالیک و اسانسی با بوی مخصوص و مقداری پارافین، مواد چرب و املاح معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیوم، باریوم و همچنین کاروتن است.

پوسته گوشتدار میوه‌ی سبز گردو دارای امولسیون، قند و اسید‌های آلی مانند اسید سیتریک، اسید مالیک، فسفات‌ها و اگزالات کلسیم است.

عصاره‌ی برگ درخت گردو خاصیت میکروب کشی و باکتری کشی دارد.

خواص درمانی گردو

گردو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. روغن گردو که از قدیم برای پختن غذاها مورد استفاده بوده، روغنی است به رنگ زرد روشن که دارای طعم مطبوع و ملایم است و به آسانی اکسیده می‌‌شود. از روغن گردو به غیر از پخت و پز برای نقاشی و تهیه‌ی صابون استفاده می‌شود.

o      گردو خون ساز و تصفیه کننده‌ی خون است.

o      گزدو درمان کننده‌ی بیماری‌های ریوی است.

o      گردو مسکن دل پیچه است.

o      اگر از گردو و عسکل مربا درست کنید، برای اشخاص لاغر و همچنین تقویت و تحریک نیروی جنسی مفید است.

o      مربای گردو ملین است و آپاندیس را تقویت می‌کند.

o      اگر گردو را با بادام شیرین و جین سینگ مخلوط و میل کنید، سرفهٔٔ مزمن، اسهال خونی و سوزش معده را درمان می‌کند و یبوست را از بین می‌برد.

o      خوردن گردو از تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه‌ی صفرا جلوگیری می‌کند.

o      پوست درخت گردو و پوست سبز گردو قابض است.

o      از روغن گردو به عنوان پماد برای بیماری‌های پوستی استفاده کنید.

o      برای درمان درد معده، درد عضلات و استخوان‌ها از پوست میوهٔٔ گردو چای درست کنید و سه فنجان در روز بنوشید.

o      از جوشانده‌ی برگ درخت گردو برای شست و شوی ورم و آبسه استفاده کنید.

o      خوردن گردو برای تقویت نیروی جنسی مفید است.

o      خوردن گردو مانع ترش کردن می‌شود.

o      گردو را با انجیر و موز بخورید، برای تقویت مغز و حواس مفید است.

o      عصاره‌ی پوست سبز گردو که با آب انار پخته شده باشد، برای درمان ورم گلو مفید است.

o      اگر پوست سبز تازه‌ی گردو را به دندان و لثه بمالید، لثه و دندان را تقویت می‌کند.

o      اگر گوش چرک کند، می‌توانید آب برگ درخت گردو را بگیرید، آن را کمی گرم کنید و در گوش بچکانید، به زودی چرک را برطرف می‌کند.

o      برای کاهش قند خون در بیماران مبتلا به بیماری قند، مقدار بیست گرم برگ درخت گردو را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت پنج دقیقه گرم کنید و از این دم کرده‌ی روزی سه تا چهار فنجان به بیمار بدهید، قند خون را کاهش می‌دهد.

o      دم کرده‌ی برگ درخت گردو برای درمان ورم مفاصل مفید است.

o      پنجاه گرم برگ گردو را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت چند دقیقه بجوشانید. این جوشانده برای شست و شوی زخم و التیام آن بسیار مفید است.

o      دم کرده‌ی برگ درخت گردو برای درمان ترشحات زنانه و بیماری سل مفید است.

o      دم کرده‌ی برگ درخت گردو و قسمت گوشتدار میوه‌ی سبز آن بوای معالجه‌ی سل استخوانی، سل مفاصل، چرک مجرای بینی و حلق، ورم غدد لنفاوی ناحیه گردن و ورم لوزه به کار می‌رود.

o      جوشانده‌ی برگ درخت گردو، درمان کننده‌ی سردرد، سرمازدگی و بیماری‌های پوستی است.

o      گل‌های درخت گردو قابض است و جوشانده و یا تنتور آن برای معالجه‌ی دیسانتری و خونریزی‌های رحم مفید است.

o      اگر شیره‌ی قسمت سبز میوه‌ی گردو را چند بار روی زگیل بمالید، آن را از بین می‌برد.

o      اگر قسمت سبز و تازه‌ی میوه‌ی گردو را با آب بجوشانید و موهای خود را با آن رنگ کنید، رنگ قهوه‌ای به مو می‌دهد.

o      برگ تازه‌ی درخت گردو و حشرات موذی مانند بید و ساس را از بین می‌برد.

o      ۲۸اگر زن حامله روزی یک عدد گردو بخورد، پس از زایمان پوست شکمش زیبایی خود را حفظ خواهد کرد.

o      چون گردو دارای مس است، بنابراین به جذب آهن در بدن کمک می‌کند.

مضرات گردو

گردو با داشتن مواد مغذی زیاد غذای بسیار خوبی است، ولی نباید در خوردن‌ آن زیاده روی کرد، زیرا زیاده روی در خوردن آن باعث ورم لوزه و زخم در دهان می‌شود، مخصوصاً گردو برای گرم مزاج‌ها خوب نیست و معمولاً بهتر است این گونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشویند و یا انار ترش، کمی سکنجبین یا سرکه بخورند. مغز گردو و لطیف است و بر اثر ماندن کهنه می‌شود، رنگ آن زرد یا قهوه‌ای و طعمش تند و باعث مسمومیت می‌شود و نباید از آن استفاده کرد.

گردوی تازه به رنگ سفید یا پوست زرد روشن است. مغز گردو را در ظرف دربسته‌ای در فریزر نگهداری کنید تا کهنه نشود.

منبع : پزشک سنتی



« (خبری قبلی)
(خبری بعدی) »



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.