شناسایی خواص میوه ها از روی رنگ آن ها

مواد خوراکی قرمز و ارغوانی و زرشکی

این خوراکی ها دارای آنتوسیانین (anthocyanin) می باشند. این ماده آنتی اکسیدانی بسیار قوی برای کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی است، زیرا از تشکیل لخته در شریان ها جلوگیری می کند.

مواد خوراکی در بردارنده این ماده عبارتند از: توت سیاه و شاه توت ، ذغال اخته ، گیلاس و آلبالو ، قره قاط ، آلوسیاه ، گوجه برقانی ، انگور سیاه ، تمشک ، سیب قرمز ، گلابی قرمز ، توت فرنگی ، فلفل قرمز ، کلم قرمز ، بادمجان.

مواد خوراکی قرمز

گوجه فرنگی و هر غذای حاوی آن،حتی سس و رب گوجه فرنگی، ماده لیکوپن (lycopene) دارد که آنتی اکسیدانی ضد سرطان است.

مواد دیگر این گروه عبارتند از: گریپ فروت تو سرخ و هندوانه.

مواد خوراکی نارنجی

ماده بتاکاروتن (beta carotene) موجوددر مواد غذایی نارنجی رنگ برای سلامت چشم و پوست بسیار مفید است و خطر بعضی از سرطان ها را هم کاهش می دهد.

بعضی از مواد خوراکی نارنجی عبارتند از: بلوط و کدو تنبل ، زردآلو ، هویج ، انبه(منگر) ، کدو حلوایی ، گرمک ، سیب زمینی شیرین.

مواد خوراکی مخلوط زرد و نارنجی

این گروه از مواد از نظر بتاکریپتو زانتین (beta cryptoxanthin) بسیار غنی می باشند و این ماده ایست که از تخریب سلول ها جلوگیری می کند.

خوراکی های این گروه عبارتند از: شلیل ، پرتقال ، انبه هندی(پاپایا) ، هلو ، آناناس ، نارنگی ، گریپ فروت.

مواد خوراکی زرد و سبز

برای محافظت بیشتر از چشمان خود از این مواد استفاده کنید. اینها حاوی لوتئین (lutein) و زیزانتین (zeaxanthin) می باشند. این مواد از بروز آب مروارید و تخریب ماکولا (حساس ترین بخش شبکیه چشم)جلوگیری می کنند.

مواد خوراکی حاوی آن ها عبارتند از: آواکادو ، کلم قمری ، خردل ، شلغم ، ذرت ، خیار با پوست ، نخود فرنگی ، لوبیا سبز ، فلفل زرد یا سبز ، طالبی ، کیوی ، انواع کاهو ، اسفناج ، کدوسبز با پوست.

مواد خوراکی سبز

اینها ذخیره طبیعی موادی شیمیایی به نام ایزوتیوسیانات (isothiocyanates) مانند سولفورافین (sulfuraphane) و ایندل (indole) می باشند. تمام این مواد شیمیایی محرک تولید آنزیم های ضد سرطانی کبد می باشند.

در مواد خوراکی زیر اینها فراوان یافت می شوند: کلم بروکلی ، کلم بروکسل ، کلم پیچ ، گل کلم ، کلم ریز و همه سبزیجات از خانواده کلم و همچنین کنگر.

مواد خوراکی سفید و سبز

سیر و پیاز حاوی آلیسین (allicin) می باشند که ماده ای ضد تومور است. انواع قارچ ها حاوی مواد شیمیایی دیگری که خاصیت ضد بیماری دارند، می باشند. تمام سبزیجات این گروه از تخریب سلولی، به خاطر داشتن مقدار بسیار بالایی فلاونوئید (flavonoid) جلوگیری می کنند.

مواد غذایی این گروه عبارتند از: آرتیشو ، مارچوبه ، کرفس ، آندیو ، تره فرنگی ، پیازچه.






دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.