همه چیز در مورد چای سبز

آشنایی با خواص چای سبز

چینی‌های باستان از خواص مفید چای سبز به خوبی آگاه بوده و از آن برای موارد پزشکی به خصوص درمان سردرد و رفع افسردگی، استفاده‌های فراوانی ‌می‌کردند.

از فواید بسیار چای سبز صحبت‌های زیادی می‌شود و حتی چای را بهترین نوشیدنی پس از آب می‌دانند.

چای سیاه و چای سبز هر دو از گیاه واحدی به دست می‌آیند و تفاوت آنها در طرز تهیه‌شان است.

مروری بر خواص چای‌سبز

• برای درمان ام‌ اس مفید است.

• برای پیشگیری و درمان سرطان به کار می‌رود.

• برای درمان بیماری پارکینسون و آلزایمر کاربرد دارد.

• سوخت و ساز بدن را بالا برده و اکسیداسیون چربی را افزایش می‌دهد.

• احتمال خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و حملات قلبی را با کاهش خطر لخته شدن خون کاهش می‌دهد.

• احتمال خطر ابتلا به سرطان مری را کاهش می‌دهد.

• نوشیدن چای سبز رشد سلول‌های سرطانی خاص را متوقف کرده و سطح کلسترول خوب خون را نسبت به کلسترول بد افزایش می‌دهد.

• برای درمان روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) و بیماری‌های قلبی عروقی استفاده می‌شود.

• برای تقویت سیسم ایمنی بدن مفید است.

• برخی از محققان می‌گویند، با نوشید منظم چای سبز، از به وجود آمدن حفره در دندان ‌ با کشتن باکتری که موجب ایجاد جرم دندان می‌شود، می‌توان پیشگیری کرد.

• قدر فکری را افزایش داده و قابلیت تمرکز را بالا می‌برد.

• آرام‌بخش است و رفع استرس می‌کند.

• موجب کاهش وزن در افراد چاق می‌شود.

مصرف چای سبز کلسترول خون را کاهش می‌دهد

استاد داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مصرف چای سبز موجب کاهش کلسترول و وزن افراد می‌شود.

محمد صالحی سورمقی در گفت‌وگو با فارس افزود: چای سبز طعم تلخ و رنگ سبز کمرنگ دارد.

وی گفت: چای سبز یکی از بهترین مواد غذایی ضد سرطانی است و از کبد در برابر سلول‌های سرطانی محافظت می‌کند.

استاد داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: چای سبز موجب کاهش کلسترول خون و کاهش وزن می‌شود و ضد ویروس است.[تأثیر چای سبز در لاغری]

صالحی سورمقی گفت:‌ تفاوت چای سبز با چای سیاه این است که چای سبز کافئین بسیار کمتری نسبت به چای سیاه دارد و مصرف آن برای رفع خستگی مؤثر نیست. چای سیاه ۲ تا ۴ گرم کافئین دارد که چای سبز بسیار کمتر از این مقدار کافئین دارد.

وی گفت: برای تهیه چای سبز می‌توان ۳ تا ۴ گرم چای را در قوری ریخته و ۱۵ دقیقه بر حرارت غیرمستقیم حرارت داده شود تا کاملاً دم بکشد تا رنگ سبز روشن و مزه‌ای متفاوت از چای سیاه به دست آید.

چای سبز در پیشگیری از سرطان سینه بی‌تاثیر است

پزشکان در آزمایشی گسترده نشان دادند که بین مصرف چای سبز و کاهش خطر بروز سرطان سینه هیچ ارتباطی وجود ندارد.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، موتوکی ایوازاکی، ‌متخصص مرکز ملی سرطان ژاپن در توکیو و دستیارانش اطلاعات حاصل از مرکز بهداشت عمومی ژاپن را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

این اطلاعات تقریبا مربوط به ۵۴ هزار زن می‌شد که در مورد میزان مصرف روزانه چای سبز از آنها پرسش‌هایی بعمل آمده بود. حدود ۱۲ درصد از آنها کمتر از یک فنجان در هفته چای سبز می‌نوشیدند و ۲۷ درصد نیز روزانه پنج فنجان یا بیشتر از این نوشیدنی استفاده می‌کردند.[رابطه نوشیدن چای سبز و کاهش وزن]

به گزارش سایت تخصصی وب هلث نیوز، این متخصصان با بررسی نتایج آزمایش‌ها و نظرسنجی‌ها متوجه شدند که مصرف چای سبز در کاهش احتمال بروز سرطان سینه تاثیری ندارد. اما به یاد داشته باشید که این چای خواص بسیار دیگری دارد که به خاطر آنها ارزش نوشیدن دارد.

مصرف زیاد انگور و چای سبز موجب فقر آهن می‌شود

دانشمندان هشدار دادند: مصرف زیاد انگور و چای سبز می‌تواند سبب بروز فقر آهن شود.

 پژوهشگران علوم تغذیه‌ای در دانشگاه پت‌استیت به تازگی دریافته‌اند که مصرف پلی فنول‌های خاص، به‌ عنوان مواد موجود در بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌ها، میزان جذب آهن را در بدن پایین می‌آورد و در نتیجه خطر بروز فقر آهن را تشدید می‌کند.

اوخی هان استادیار علوم تغذیه‌ای در این دانشگاه می‌گوید: پلی فنول‌ها بعنوان موادی شناخته شده‌اند که اثرات مفید بسیاری روی سلامت انسان دارند مثلا از بروز انواع مختلف سرطان‌ها جلوگیری می‌کنند،‌ متابولیسم استخوانها را تقویت کرده، تراکم املاح استخوانی را بهبود می‌بخشند و همچنین خطر بیماریهای قلبی را کاهش می‌دهند.

اما تاکنون بسیاری از افراد هرگز این تصور را نکرده‌اند که آیا پلی فنول‌ها روی جذب تغذیه‌ای می‌تواند تاثیری داشته باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از هلت دی نیوز، این محققان روی اثر مصرف عصاره دانه انگور و ماده‌ای موجود در چای سبز مطالعه کرده و به این نتایج دست یافته‌اند.[خواص معجزه‌ آسای عصاره هسته انگور]

این تحقیق در مجله «تغذیه» در آمریکا منتشر شده است.

تأثیر چای سبز در لاغری

نوشیدن چای از دیرباز در ایران مرسوم بوده و ایرانی‌ها به استفاده از این نوشیدنی پس از غذا یا در ساعات دیگر شبانه‌روز عادت دارند.

اما نوع دیگری از چای به‌نام چای سبز که برخی آن‌را محصول کشور چین می‌دانند و در چین نیز نوشیدن آن از گذشته‌ای دور مرسوم بوده است و اخیرا نیز استفاده از آن زیاد توصیه می‌شود، همچنان در میان ایرانی‌ها رواج ندارد. شاید عدم‌آگاهی از خواص این نوشیدنی موجب شده باشد که هنوز چنان که باید و شاید چای سبز نتوانسته باشد جای خود را در میان نوشیدنی‌های محبوب ایرانی‌ها باز کند.

البته آگاهی از این نکته که چای سبز خاصیت چربی‌سوزی و لاغر کنندگی دارد شاید بتواند به اقبال مردمی به این نوشیدنی در جامعه ایران کمک کند. بنابر اطلاعات پزشکی که در این باره انتشار یافته است چای سبز را شاید بتوان تنها چربی‌سوز غیرمضر و غیرخطرناکی توصیف کرد که در بازار ایران موجود است. چای سبز علاوه بر اینکه برای سلامت انسان مضر نیست فواید بسیار زیادی نیز دارد. چای سبز از مؤثرترین مکمل‌های غذایی مصرفی برای کاهش وزن است که می‌تواند به شما در کم کردن وزن اضافی‌تان کمک کند. بنا بر تحقیقات اخیر، اگر چای سبز به‌همراه یک‌سری تغییرات مناسب در عادات غذایی و زندگی افراد استفاده شود، می‌تواند در سوزاندن چربی‌های بدن و بالابردن متابولیسم و کاهش اشتها کمک کند.

براساس تازه‌ترین بررسی‌ها، مصرف مرتب عصاره چای سبز، میزان استقامت افراد را برای ورزش کردن از ۸ تا ۲۴ درصد افزایش می‌دهد. محققان می‌گویند: براساس محاسبات، یک ورزشکار با وزن ۷۵ کیلوگرم برای دستیابی به ظرفیت بدنی که مدنظرش است، باید در روز ۴ فنجان چای سبز بنوشد.

برخلاف چای سیاه که عمل آوردن و تخمیر آن کار بسیاری می‌برد، چای سبز از بخاردادن برگ‌های تازه گیاه چای به دست آمده که نیاز به تخمیر زیاد و تغییر رنگ ندارد. بعد از بخار دادن، برگ‌ها را به کمک هوای داغ خشک می‌کنند، محصول به دست آمده یک چای به رنگ سبز کمرنگ مایل به زرد است که طعم آن کمی تلخ است.

یکی از عمده دلایل استفاده از چای سبز، وجود یک‌سری مواد اصلی موجود در برگ چای به نام پلی‌فنول است. پلی‌فنول که عامل تعیین رنگ در بعضی از گیاهان است، در چای سبز نیز یافت می‌شود و در کاهش وزن و لاغری بسیار مفید است و با بالا بردن حرارت بدن و صرف انرژی باعث سوختن چربی‌ها می‌شود.در افرادی که به‌صورت روزانه چای سبز مصرف می‌کنند احتمال ابتلا به انواع بیماری‌ها اعم از بیماری‌های باکتریایی یا عفونت‌های سخت و همچنین بیماری‌هایی نظیر سرطان، سکته، بیماری‌های قلبی، عروقی و بیماری‌های استخوانی کاهش می‌یابد.

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف چای سبز برای سلامت قلب افرادی که دارای تری‌گلیسیرید بالا هستند نیز بسیار مفید است. آزمایش‌ها نشان داده‌اند کتچین‌های موجود در چای سبز که با میزان مصرف نسبت مستقیم دارد مانع از فعالیت لیپاز پانکراس – آنزیمی که به‌وسیله پانکراس ترشح می‌شود و چربی‌ها را هضم می‌کند – می‌شود. در نتیجه این عملیات، سرعت شکستن چربی‌ها و تبدیل آنها به تری‌گلیسیرید و همچنین افزایش تری‌گلیسیرید در خون بسیار آهسته صورت می‌گیرد. با توجه به اینکه افزایش تری‌گلیسیرید بعد از خوردن غذا یکی از مشخصه‌های بیماری گرفتگی رگ‌هاست، نوشیدن ۲ فنجان چای سبز همراه با غذا، بسیار مفید است.

این نوشیدنی گیاهی نوعی آرام‌بخش نیز محسوب می‌شود. با نوشیدن چای سبز سیستم عصبی بدن شما مقاوم‌تر می‌شود و آرامش اعصاب و دوری از فشارهای عصبی را برای شما به ارمغان می‌آورد. از آنجایی که بسیاری از بیماری‌ها ارتباط مستقیم با استرس و سیستم عصبی دارند، نوشیدن این چای را می‌توان به‌عنوان دارو برای تمام بیماری‌ها مفید دانست.

آشنایی با رابطه نوشیدن چای سبز با کاهش وزن

چای سبز با تحریک نوعی آنزیم، تری گلیسیرید اضافی بدن را از بین می‌برد و با این کار به از بین بردن چربی‌های اضافی بدن کمک شایانی می‌کند.

غذا (شامل قند و چربی) در کبد و روده کوچک، به ماده‌ای به نام تری گلیسیرید تبدیل می‌شود و سپس به جریان خون و پس از آن به دیگر بافت‌های بدن راه پیدا می‌کند.

تری گلیسیرید منبع انرژی برای کلیه فعالیت‌های فیزیکی محسوب می‌شود و برای بدن بسیار لازم و ضروری است ولی مقدار بیش از حد آن مشکل ساز خواهد بود چرا که به چربی تبدیل می‌شود و پس از آن چاقی  به وجود می‌آید.[چطور بفهمیم چربی خون‌‌مان بالاست؟]

چای سبز به علت داشتن مقادیر فراوان پلی فنل، آنزیمی را فعال می‌کند که مسئول از بین بردن تری‌گلیسیرید اضافی در بدن می‌باشد. به عبارت دیگر چای سبز کمک موثری در سوزاندن چربی‌های اضافی بدن می‌کند.

چای سبز با افزایش سوخت و ساز بدن ( متابولیسم) موجب کاهش وزن می‌شود

چای سبز به خاطر داشتن آنتی اکسیدان‌های قوی به نام catechin polyphenols دارای فواید بسیاری است.[آنتی‌اکسیدان‌ها به جنگ آنفلوانزا می‌روند]

چای سبز به علت داشتن اپی گالو کاتچین گالات یا به اختصارEGCG (پلی فنل اصلی موجود در آن)، متابولیسم را تحریک نموده و موجب کاهش وزن می‌شود.[چای سبز خطر مرگ قلبی را کاهش می‌دهد ]

EGCG ، همراه با کافئین در چای سبز، سیستم عصب مرکزی را تحریک نموده و باعث آزاد شدن چربی‌ها در جریان خون می‌شود و برای بدن به عنوان سوخت، عمل می‌کنند.

اگرچه کافئین می‌تواند به تنهایی تحریک کننده متابولیسم باشد ولی محققان ثابت کرده‌اند کافئین همراه با دیگر ترکیبات موجود در چای سبز، اثر چند برابر خواهد داشت.[۵ راه برای بالا بردن متابولیسم]

چای سبز استقامت بدن برای فعالیت های ورزشی را نیز افزایش می‌دهد.

چای سبز و کاهش خطر سرطان

پژوهشگران ژاپنی می‌گویند نوشیدن چندین فنجان چای سبز در هر روز ممکن است به جلوگیری از انتشار سرطان پروستات کمک کند

به گزارش آسوشیتدپرس یک بررسی بر روی حدود ۵۰۰۰۰ مرد  ۴۰ تا ۶۹ ساله در  ژاپن در بخش اپیدمیولوژی و پیشگیری از بیماری‌ها در مرکز ملی سرطان در توکیو نشان داد که در آنهایی که پنج فنجان یا تعداد بیشتری چای سبز در روز  می‌نوشند، خطر سرطان پیشرونده پروستات به نصف کاهش پیدا می‌کند.

بنابر اعلام این مرکز این بررسی که در بین  سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۴ انجام شد و نتایج آن اخیرا اعلام شده است، اولین تحقیقی است که نشان می‌دهد چای سبز می‌تواند مانع از انتشار سرطان پروستات شود.

به گفته این پژوهشگران کاتچین، ماده‌ای که به فراوانی در چای سبز یافت می‌شود، ممکن است مانع رشد سلول‌های سرطانی شود، یا به کاهش تستوسترون- هورمون عامل رشد این سلول‌ها- کمک کند.

مصرف زیاد انگور و چای سبز موجب فقر آهن می‌شود

دانشمندان هشدار دادند: مصرف زیاد انگور و چای سبز می‌تواند سبب بروز فقر آهن شود.

 پژوهشگران علوم تغذیه‌ای در دانشگاه پت‌استیت به تازگی دریافته‌اند که مصرف پلی فنول‌های خاص، به‌ عنوان مواد موجود در بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌ها، میزان جذب آهن را در بدن پایین می‌آورد و در نتیجه خطر بروز فقر آهن را تشدید می‌کند.

اوخی هان استادیار علوم تغذیه‌ای در این دانشگاه می‌گوید: پلی فنول‌ها بعنوان موادی شناخته شده‌اند که اثرات مفید بسیاری روی سلامت انسان دارند مثلا از بروز انواع مختلف سرطان‌ها جلوگیری می‌کنند،‌ متابولیسم استخوانها را تقویت کرده، تراکم املاح استخوانی را بهبود می‌بخشند و همچنین خطر بیماریهای قلبی را کاهش می‌دهند.

اما تاکنون بسیاری از افراد هرگز این تصور را نکرده‌اند که آیا پلی فنول‌ها روی جذب تغذیه‌ای می‌تواند تاثیری داشته باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از هلت دی نیوز، این محققان روی اثر مصرف عصاره دانه انگور و ماده‌ای موجود در چای سبز مطالعه کرده و به این نتایج دست یافته‌اند.[خواص معجزه‌ آسای عصاره هسته انگور]

این تحقیق در مجله «تغذیه» در آمریکا منتشر شده است.

چای سبز طول عمر را می‌افزاید

نتایج یک بررسی جدید در ژاپن نشان می‌دهد که اگر به طور مرتب چای سبز بنوشید، احتمال مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی- عروقی ۲۵ درصد کاهش‌ پیدا می‌کند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی پژوهشگران در دانشگاه توکیو  بیش از ۴۰۰۰۰ نفر از ساکنان ۴۰ تا ۷۹ شمال شرق ژاپن – ناحیه‌ای که مصرف چای سبز رایج است – را مورد بررسی قرار دادند.

 سه چهارم این افراد مرتبا دست کم دو یا سه فنجان چای سبز می‌نوشیدند. در شروع این بررسی هیچکدام از این افراد سابقه‌ای از سکته مغزی یا بیماری عروق کورونر قلب یا سرطان  نداشتند.

 این افراد ۱۱ سال تحت نظارت قرار داشتند، که در طول این مدت بیش از ۴۰۰۰ نفر آنها فوت کردند. علت فوت ۸۹۲ نفر بیماری قلبی و ۱۱۳۴ نفر سرطان بود.

تجزیه و تحلیل اطلاعات ثبت شده نشان داد که افرادی که روزانه پنج فنجان یا بیشتر چای سبز می‌نوشیدند نسبت به افرادی که چای سبز نمی‌نوشیدند، ۱۶ درصد کمتر در معرض مرگ به هر علت بودند. هنگامی که مرگ به علت بیماری قلبی در نظر گرفته می‌شد، نوشیدن چای سبز  ۲۶  درصد خطر  مرگ را کاهش می‌داد، اما در مورد مرگ ناشی از  سرطان نوشیدن چای سبز تاثیری نداشت.

هنگامی اطلاعات مربوط به  زنان به طور جداگانه بررسی شد، معلوم شد که تاثیر چای سبز در مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی در آنها بیشتر و در حد ۳۱ درصد است.

 دکتر شینیشی کیوراما سرپرست این تحقیق معتقد است که بر اساس این یافته‌ها  مصرف چای سبز ممکن است طول عمر  افراد را با محافظت آنها در برابر بیماری قلبی بیفزاید.






پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.